Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Καλή Ωστενική Πρωτομαγιά!

 
 
 
Η Άνοιξη έφτασε γεμίζοντας ευωδία τον αέρα (ακόμα και στην Αθήνα...). Την περίοδο της Αντιβασιλείας ο Μάρτιος ήταν ένας από τους σημαντικότερους μήνες του έτους. Γύρω στις 25 του μήνα, που η εκκλησία γιόρταζε τον Ευαγγελισμό, οι γεωργοί έσπερναν κι επιδίδονταν σε κάθε είδους γεωργική εργασία ενώ οι αστοί και οι αριστοκράτες ανανέωναν, ακύρωναν και σύναπταν συμβόλαια για τις νομικές τους υποθέσεις, προσελάμβαναν υπηρετικό προσωπικό και εν γένει διευθετούσαν σοβαρά ζητήματα του οίκου τους. 
 
 
Ο ερχομός της άνοιξης  έδινε, επίσης, την ευκαιρία για εξορμήσεις κι εκδρομές στη φύση μιας και ο καιρός επέτρεπε πλέον την ιππασία και τις ανοιχτές άμαξες και η κατάσταση των δρόμων θεωρείτο περισσότερο ασφαλής.
 
 
Μια  εκδρομή συχνά τελείωνε με ένα picnic σε κάποιο δροσερό ξέφωτο. Τα παρασόλια ήταν απαραίτητα για τις νεαρές κυρίες και τις δεσποινίδες που ήθελαν να διατηρήσουν την αριστοκρατική λευκότητα της επιδερμίδας τους...
 
 
Επίσης η "καλή" κοινωνία την περίοδο αυτή επέστρεφε στο Λονδίνο για την εαρινή σεζόν που διαρκούσε μέχρι το κλείσιμο του Κοινοβουλίου. Η ανανέωση της γκαρνταρόμπας με πιο ελαφρά ενδύματα του συρμού τόσο των κυριών όσο και των κυρίων ήταν επιβεβλημένη για τους χορούς και τις δεξιώσεις της αυλής και των κοσμικών σαλονιών της πόλης.
 

 
 
 Ó Αλέξανδρος Κεφαλάς  2014
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου